De Nationale Opera Studio van de Nationale Opera

10 maart 2019

Het slotconcert van deze serie zal plaatsvinden op 10 maart 2019: De Nationale Opera Studio van de Nationale Opera, dit alles naar idee en wens van onze zéér gewaardeerde artistieke adviseur Noortje Olof.

In september 2018 ging het eerste seizoen van de ‘Nationale Opera Studio’ van start. Dit jonge artiesten programma van de ‘Nationale Opera’, dat op initiatief van vertrekkend directeur Pierre Audi is opgericht, zal aan zes zangers en één pianist de kans bieden om twee jaar lang ondergedompeld te worden in het dagelijks leven van een operagezelschap dat behoort tot de wereldtop van operahuizen. Onder artistieke supervisie van de internationaal vermaarde sopraan Rosemary Joshua volgen de zeven jonge opera professionals een tweejarig programma waarin zij de mogelijkheid krijgen om te studeren, workshops te volgen en op te treden op het grootste toneel van nationale Opera & ballet. Een hoog aangeschreven staf van docenten en uitvoerders zullen de jonge talenten helpen hun eigen artistieke identiteit te ontwikkelen en hen begeleiden bij hun eerste stappen in het operabedrijf.

De ‘Nationale Opera Studio’ is vereerd dat het in haar eerste seizoen een concert mag verzorgen voor de ‘Stichting Klamuze’en zal deze middag vol opera en operette highlights aan u presenteren. Er zullen aria’s en ensembles klinken van onder anderen Mozart, Rossini en Johan Strauss en wij geven u een sneak preview van de opera ll Matrimonio Segreto die in juni 2019 de ‘Nationale Opera Studio’ bij ‘Nationale Opera & Ballet’ zal worden uitgevoerd. Zodra het volledige programma bekend is zal dit op de website van de ‘Stichting Klamuze’ worden gepubliceerd.

Musici De Nationale Opera

Dit internationale gezelschap onder bezielende leiding van de Britse sopraan Rosemary Joshua komen uit zeven verschillende landen tw:

Julietta Aleksanya ~ sopraan ~ Armenië
Martin Mkhize ~ bariton ~ Zuid Afrika