Duo Pedano & Duo Stoica

8 maart 2020

Voor het concert van 08 maart zijn er twee getalenteerde duo’s uitgenodigd. Bijzondere tweetallen die elkaar op muzikale wijze aanvullen.

Duo Pedano

Het duo Pedano bestaat uit de getalenteerde zusjes Anuschka en Maria Eugina Pedano. Ademloos luisterend naar de prachtige Romanze van Bruch, wist Anuschka al op jonge leeftijd dat de altviool met zijn mooie warme klanken haar hart had gestolen. En met negen jaar startte zij haar altvioolessen bij Julia Dinerstein, van wie zij nog altijd les heeft. Maria Pedano (2003) raakte als klein meisje van zes betoverd door de klanken van de hobo en nam haar eerste hobolessen bij Nanette van Nes aan het CKC in Zoetermeer. Op zevenjarige leeftijd vervolgde zij haar lessen bij Hans Roerade. Kleine meisjes worden groot en inmiddels hebben de jonge dames meerdere prijzen in ontvangst mogen nemen voor hun muzikale kunsten.

Anuschka Pedano – altviool
Maria Eugenia Pedano – hobo

Duo Stoica

Sinds 1996 vormt Razvan Stoica een duo met zijn zus, de pianist Andreea Stoica ( het succesvolle ‘Duo Stoica’). Razvan en Andreea Stoica zijn vaak gevraagde gasten bij het Gewandhaus Leipzig, het Duo stoicaConcertgebouw Amsterdam, het Berlin Konzerthaus, De Doelen Rotterdam en de Musikverein Wenen. Broer en zus zijn geboren in een muzikaal gezin waar Razvan al op jonge leeftijd vioolles kreeg van zijn vader.

Razvan Stoica – viool
Andreea Stoica – piano

Programma:

Aanvang: 15:00 uur

Duo Pedano 
J. Brel (1929-1978) La chanson des vieux amants
M. Monnot (1903-1961) Hymne à l’amour
A. Cabral (1911-1997) La foule
N. Glanzberg (1910-2001) Padam Padam
Pauze
Duo Stoica
Claude Debussy Sonata for violin & piano in g minor (17’)
Ernest Chausson Poem for violin & piano (13’)
C. Saint-Saens Introduction & Rondo Capriccioso (10’)

Bestel hier uw kaarten