Ensemble Johann Strauß – Wien

2 februari 2020

Het derde concert in de concertenreeks van Klamuze staat in het teken van Weense klanken. Speciaal ingevlogen vanuit Wenen speelt het Ensemble Johann Strauß voor u op zondag 2 februari 2020.

Het Ensemble Johann Strauss is één van de meest toonaangevende ensembles in Oostenrijk. Overgevlogen uit Wenen spelen zij composities van onder andere violist en naamgenoot Johan Strauss, maar ook tijdgenoten, voorgangers en moderne componisten.

Het Ensemble werd in 1985 opgericht door leden van het Bruckner Orchestre Linz. Al meer dan 35 jaar werken zij continu aan het verfijnen van hun geluid en stijl en het toevoegen van innovatieve nieuwe stukken aan hun standaardrepertoire. Het orkest heeft veel van zijn ontwikkeling te danken aan Russell McGregor. Sinds 2004 begeleidt hij het orkest en is hij bezig met de voortzetting van de traditie van Strauss-concerten.

Aanvang 15:00 uur

Ensemble Johan Strauss ook aanwezig op Wiener Ball 2020
Het Ensemble Johann Strauss speelt op zaterdag 1 februari op het welbekende Wiener Ball in Grand Hotel Huis ter Duin. Een traditie die in een modern jasje wordt gestoken. Het van origine Oostenrijkse Bal is een feestelijke avond met een muzikaal scala van Strauss tot Swing en Disco. Gasten zijn gekleed in gala, wat zorgt voor een feestelijke sfeer. Vind hier meer informatie over het Wiener Ball

Bestel hier uw kaarten