Erasmus Trio

10 november 2024

Dit trio staat bekend om hun meesterlijke interpretaties en biedt een avond vol muzikale verfijning en emotie, waarbij klassiekers op een frisse en dynamische manier tot leven worden gebracht. Mis deze kans niet om een prachtig begin van het seizoen te beleven!

Het in Nederland gevestigde Erasmus Trio is in 1991 opgericht en bestaat uit de Duitse pianist Thomas Herrmann, de Belgisch-Witrussische violiste Vera Laporeva en de Nederlands-Chinese celliste Xiaojia Xu. Kenmerkend voor het trio zijn een warme, ronde klank, een energieke speelstijl en een breed repertoire.

Het Erasmus Trio gaf concerten in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Zuid-Afrika, Zwitserland en China. Het trio speelde o.a. in het Concertgebouw te Amsterdam, in de Mozart-Zaal van de Alte Oper Frankfurt am Main, en op verschillende internationale kamermuziekfestivals, zoals het Gergiev-Festival in Rotterdam, het Russische Kamermuziekfestival in Gent en het Kunst10daagsefestival te Bergen. Ook trad het trio verscheidene malen solistisch op met het Tripelconcert van Beethoven. In september 2007 is het trio tweemaal opgetreden in Beijing, de eerste maal samen met een aantal gerenommeerde Chinese musici. Dit was de eerste keer dat een Nederlands pianotrio in China optrad.

Het Erasmus Trio behaalde de eerste prijs in “Jugend Musiziert” en was verder prijswinnaar bij het concours “Junge Ensemble Musizieren” en het “Internationale Charles Hennen Concours”. Het Erasmus Trio nam deel aan verscheidene internationale masterclasses, onder andere bij het Brodsky Kwartet, het Sjostakovitsj Trio en bij Menahem Pressler (Beaux Arts Trio). De musici werkten ook met Hatto Beyerle, Willem Brons en Naum Grubert.

De leden van het ensemble zijn zeer geïnteresseerd in hedendaagse muziek. Naast bekende werken uit de klassiek-romantische periode heeft het ensemble tevens verscheidene werken die speciaal voor het Erasmus Trio geschreven zijn op het repertoire staan o.a. Van George Sosnovsky en Hannes Taljaard.

Bestel uw kaarten hier