Nieuws

Update van het bestuur

Beste muziekliefhebber,

Het seizoen 23/24 is een jubileum seizoen voor Stichting Klamuze. In 1993 werd door een aantal enthousiaste personen de basis gelegd voor de oprichting van de Stichting Klassieke Muziek aan Zee. In de afgelopen drie decennia hebben wij vele musici, aanstormend talent en grote namen, mogen verwelkomen. Ook tijdens dit jubileum verwelkomen we wederom bijzondere musici.

Busch trio – zondag 12 november 
Op de tweede zondag van november wordt het seizoen gestart met het fameuze Busch Trio. Het is ons eindelijk gelukt om dit bijzondere trio op de buhne te krijgen. De drie heren Mathieu van Bellen (viool), Ori Epstein (cello) en Omri Epstein (piano) ontmoetten elkaar in Londen waar ze aan het Royal College studeerden. Ze raakten bevriend en waren al gauw onscheidbaar. Alle drie hebben ze als solist bij internationale concoursen prijzen gewonnen en zijn aan de beste Britse muziekinstituten afgestudeerd, maar hun gemeenschappelijke passie voor muziek bleef hun sterkste band. Inmiddels hebben ze door heel Europa gespeeld en is het bestuur vereerd dat zij het jubileumseizoen gaan openen. Verderop in de nieuwsbrief leest u het volledige programma van zondag 12 november. Uw kaarten kunt u via de website bestellen.

Salut d’ Amour – zondag 10 december
Het traditionele Kerstconcert op zondag 10 december wordt verzorgd door “Salut d’ Amour”, een damessalonorkest met een negental musici onder leiding van niemand minder dan Aukelien van Hoytema.

Save the date
Mocht u het nog niet hebben gedaan, noteert u dan alvast de volgende data voor de concerten in 2024: zondag 11 februari 2024, zondag 10 maart 2024 en zondag 7 april 2024.

De prijs voor het concert blijft hetzelfde. U betaalt per kaart €35.00,-. Dit is inclusief parkeren, garderobe, koffie of thee voor aanvang van het concert en een consumptie in de pauze.

Eind oktober ontvangt u het magazine met de definitieve invulling van het jubileum seizoen. Blijf de website en nieuwsbrief in de gaten houden voor eventuele updates.

We kijken er naar uit het jubileum seizoen met u te vieren. Graag tot zondag 12 november.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Stichting Klamuze

Lees meer
stichting Klamuze - piano - Huis ter Duin

SAVE THE DATE

Stichting Klamuze viert dit jaar haar 30 jarig jubileum. Al drie decennia organiseert de stichting klassieke en jazz concerten aan zee. Dit seizoen wordt er op feestelijke
wijze invulling gegeven aan dit jubileum.

Noteer alvast onderstaande data in uw agenda:
12 november – Klassiek genieten met het Busch Trio
10 december – Het traditionele kerstconcert
11 februari – Italiaanse Operette
10 maart – Swingen tijdens het Jazz concert
7 april – Feestelijke afsluiting 30 jaar Klamuze

Zodra het volledige programma bekend is, ontvangt u de nieuwsbrief met een update.

Lees meer

Bericht van Bestuur

Beste Muziekliefhebber,

Na het grandioze optreden van pianiste Yang Yang Cai op 12 februari kijken we uit naar het volgende concert op 12 maart.
Traditioneel is dit een jazz concert, ditmaal gepresenteerd door het trio Peter Beets aangevuld met jazz zangeres Dasha Beets.
Peter Beets heeft inmiddels zowel in Nederland als internationaal naam gemaakt als een virtuoze jazz pianist. Het programma van dit concert legt een verband tussen jazz en klassieke muziek.
Ook zijn vrouw Dasha, met eveneens een groeiende bekendheid, zorgt voor een verrassende vocale
invulling en brengt op haar eigen wijze artistieke muzikale culturen samen.
Kortom u kunt weer een bijzonder concert verwachten.

Voor zover u nog niet over toegangskaarten beschikt kunt u deze op de gebruikelijke wijze bestellen via de website van Klamuze of het versturen van een e-mail aan: info@klamuze.nl
Na ontvangst van uw betaling worden de toegangskaarten verzonden per post.

Voorafgaand en na afloop van het concert kunt u lunchen of dineren in het hotel en desgewenst
gebruik maken van een speciaal samengesteld Klamuze menu.
Reserveren kan via: reservations@huisterduin.com

Wij hopen u op zondag 12 maart weer te mogen verwelkomen.

Bestuur Stichting Klamuze

Lees meer

Het tweede concert op 11 december

Beste muziekliefhebber,

Na het succesvolle optreden van het Storioni trio op 13 november jongstleden vragen wij uw aandacht voor het Klamuze Kerstconcert op zondag 11 december. Inna Demenkova ( sopraan ) , Ian Castro (tenor) en Georgiy Derbas–Richter ( bariton), allen verbonden aan de Opera studio van de Nationale Opera, zijn ditmaal de opkomende talenten die voor u gaan optreden. Zij worden hierbij begeleid door de pianiste Amy Chang.

Lees meer
Klamuze klassieke muziek aan zee

Nieuwe data bekend seizoen 22/23

Beste muziekliefhebber,

Op zondag 24 april a.s. zal het Klamuze-concertseizoen 2021/2022 worden afgesloten met het traditionele Jazz-concert. In tegenstelling tot wat u van dit Klamuze-concert gewend bent, zal ditmaal een 18 koppige Big Band optreden: het “Peter Beets & The Henk Meutgeert New Jazz Orchestra” met Peter Beets als pianist en Henk Meutgeert als bandleider. Henk Meutgeert heeft laten weten dat hij met dit concert tevens afscheid zal nemen als bandleider van het orkest. Dit concert stond al geprogrammeerd in 2020 maar moest toen, evenals in 2021, worden geannuleerd in verband met de Covid pandemie.

Lees meer

Bericht van Bestuur Klamuze: veranderingen rond concert 12 december

Beste muziekliefhebber,

De recente overheidsmaatregelen met betrekking tot de Covid pandemie, bieden
gelukkig de mogelijkheid dat het Klamuze concert op zondag 12 december doorgang
kan vinden. In verband met de beperking van de gebruikelijke tijd die voor het concert
is uitgetrokken, zijn we wel genoodzaakt het tijdschema te vervroegen en is de

Aanvangstijd 13.00 uur

Lees meer
stichting Klamuze - piano - Huis ter Duin

Kaartverkoop van start

De kaartverkoop voor het seizoen 21/22 is van start gegaan. Het wordt een afwisselend seizoen met jong talent en ervaren musici.

Bekijk hier het programma.

Lees meer

Bericht van het bestuur – 25 april

Beste muziekliefhebber,

Inmiddels is het een jaar geleden, dat wij u als Klamuze-liefhebber mochten ontmoeten bij ons laatste concert van maart 2020! Het afgelopen jaar, hebben wij u meerdere keren geïnformeerd over een eventueel te realiseren Klamuze-concert, maar met inachtneming van de Covid-19 maatregelen was dit helaas niet te realiseren.

Aangezien deze voornoemde maatregelen helaas nog steeds van kracht zijn, kan het geplande jazz-concert van 25 april a.s. dan ook heláás niet doorgaan.

Lees meer

Bericht van het Bestuur – Concert 19 april

Beste muziekliefhebber,

Zoals te verwachten viel, zal het laatste concert van dit seizoen op 19 april a.s., niet doorgaan. Niet alleen voor u als jazzliefhebber is dit natuurlijk teleurstellend, maar ook voor de gehele
culturele sector zijn de afgekondigde maatregelen meer dan een forse tegenslag! Uitstellen van het concert op een latere datum in dit seizoen is om praktische redenen niet haalbaar.
Wij zijn in overleg om het “Peter Beets &  the Henk Meutgeert New Jazz Orchestra” in het volgend seizoen opnieuw te programmeren.

Lees meer

Nieuwsbericht van Stichting Klamuze

Het programmaboek voor het seizoen 2019 – 2020 heeft een metamorfose ondergaan. Dit maakt onderdeel uit van nieuwe ontwikkelingen bij het begin van dit seizoen. Wij hechten er aan om u als trouwe bezoeker van de Klamuze concerten hierover nader te informeren.

Lees meer
Klamuze klassieke muziek aan zee

Programma Seizoen 2019/2020

Het programma is bekend en het belooft een mooi concertseizoen te worden. Vanaf november 2019 tot en met april 2020 kunnen liefhebbers van klassieke- en lichte jazz muziek genieten van een 5 tal concerten.

Lees meer

Programma seizoen 2018/2019

Het programma is bekend. Met genoegen hebben wij onlangs het nieuwe programmaboekje voor het jubileumseizoen 2018/2019 verstuurd naar alle geïnteresseerden.

Lees meer