Over ons

De Stichting Klamuze (Klassieke Muziek aan Zee) organiseert sinds 1993 jaarlijks buiten de zomerperiode drie klassieke concerten en één jazzconcert in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Deze concerten vinden plaats op zondagmiddagen in de maanden november, december, februari en maart. Om de kwaliteit van de concerten te waarborgen maakt de stichting dankbaar gebruik van haar adviseurs Henk Meutgeert en Noortje Olof. De eerste is gastdirigent van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en verzorgt zelf steevast het traditionele jazzconcert in februari.

Naast de inkomsten uit entreegelden worden de kosten van de evenementen gedekt uit de bijdragen van sponsors en businesspartners en uit de donaties van een groot en groeiend aantal “Vrienden van Klamuze”. Wij danken hen allen voor hun welwillende ondersteuning.

De stichting functioneert zonder winstoogmerk.

Het bestuur en medewerkers

John Tjen
Peter Lieth
Ruud Vink
Hans van der Vlugt
Guusje van der Lugt

Public Relation

Marleen Kriek

Artistiek Adviseurs

Noortje Olof

Klamuze wordt bij de programmering van de klassieke concerten bijgestaan door Noortje Olof. Noortje is 31 jaar violiste geweest in het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Haar opleiding heeft zij genoten aan het Koninklijk Conservatorium en aan het Conservatorium in Brussel. Voor zij naar Amsterdam kwam heeft zij in het Residentie Orkest onder leiding van Willem van Otterloo gespeeld en in het in 1873 gestichte Orchestre Colonne in Parijs.

Henk Meutgeert

Henk is adviseur van Klamuze met betrekking tot de jazzconcerten, en is oprichter van de New Concert Big Band die in 1999 overging in het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Inmiddels heeft hij samen met Peter Beets een nieuwe Big Band opgericht, de Peter Beets-Henk Meutgeert ‘New Jazz Orchestra’. Hij verzorgt al sinds een groot aantal jaren de traditionele februari-concerten waarvoor hij steeds zelf de arrangementen schrijft. Door zijn eigen kijk op de muziek is hij als geen ander in staat een brug te slaan tussen klassiek en jazz.