Peter Beets & the Henk Meutgeert New Jazz Orchestra

19 april 2020

Beste muziekliefhebber,

Zoals te verwachten viel, zal het laatste concert van dit seizoen op 19 april a.s., niet doorgaan. Niet alleen voor u als jazzliefhebber is dit natuurlijk teleurstellend, maar ook voor de gehele
culturele sector zijn de afgekondigde maatregelen meer dan een forse tegenslag! Uitstellen van het concert op een latere datum in dit seizoen is om praktische redenen niet haalbaar.

Wij zijn in overleg om het “Peter Beets &  the Henk Meutgeert New Jazz Orchestra” in het volgend seizoen opnieuw te programmeren.

Voor meer informatie zie hier het bericht van het bestuur van Klamuze.

De samenwerking van Peter Beets en Henk Meutgeert werd in 2010 al vereerd met de Jazz Edison voor de Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Nu ontwikkelen ze hun succesvolle samenwerking verder als oprichters van de Peter Beets & the Henk Meutgeert New Jazz Orchestra met Meutgeert als bandleider en Beets op de vleugel., zij spelen originele composities en arrangementen van Henk Meutgeert. Het is big band jazz in z’n originele vorm, groovy, modern en eigentijds maar met duidelijk roots in de jazz historie en zelfs invloeden uit klassieke muziek.

Musici

Peter Beets – piano
Henk Meutgeert – Bandleider
New Orchestra – 18 koppige big band

Peter Beets

Peter Beets wordt wereldwijd gezien als een van de grootste jazzpianisten aller tijden. Door zijn succesvolle optredens en zijn geliefde bewerkingen van klassieke muziek is zijn publiek uitgegroeid tot een vaste schare trouwe fans.

Henk Meutgeert

Henk arrangeert vrijwel altijd zelf, en heeft de nodige composities op zijn naam staan. Henk beperkte zich nooit tot één muziekstijl, wel tot de vrijheid om jazz, klassiek en wereldmuziek te integreren. Veel hedendaagse muziek is geïnspireerd door klassieke muziek.

Programma

Onder andere 
Richard Wagner The Flying Dutchman
Duke Ellington It don’t mean a thing if it ain’t got that swing
Frédéric Chopin Mazurka
Solo’s, bandleden o.a. Angel Eyes en Portrait of Jenny

Dit evenement is uitverkocht!